Antep Usulü Ekşili Kuru Dolma Tarifi
MALZEMELER: (4 KİŞİLİK)
- 20 adet kuru patlıcan
- 10 adet kuru kırmızıbiber
- 10 adet kuru kabak
- 1/2 kilo orta yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 5 diş sarımsak
-2 su bardağı pirinç
-2 yemek kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
-1/2 çay bardağı zeytinyağı
-1 adet limon veya bulabilirseniz sumak ekşisi (tercihen içine 1 tatlı kaşığı nane de eklenebilir)
HAZIRLANIŞI:
Kırmızıbiber kuruluğunu sıcak suda 1-2 saat bekletin. Diğer kurulukları tencereye koyarak 15 dk kaynatın. Hepsini bir süzgece alarak süzün. Ayrı bir derin kapta pirincinizi yıkayıp süzerek koyun. Üzerine eti ilave edin. Soğanları ve sarımsakları küçük küçük doğrayın ve pirince ilave edin. Kalan tüm malzemeyi (limon hariç) de ilave edin elinizle biraz yoğurun. Patlıcan, biber ve kabağınızın içini hazırladığınız iç harç ile doldurun. Ağızlarını yassı şekle getirerek kapatın ve tencereye patlıcanın bir ağzı diğer patlıcanın alt kısmını kapatacak şekilde dizin.1 litre suyu kaynatıp tencereye patlıcanların üstü suyla dolana kadar doldurun. Üzerine dolma taşı veya bir tabak kapatarak dolmaların dağılmasını önleyin. Dolmanız kaynadıktan 10-15 dk sonra limonun suyunu veya sumak ekşisini ilave edin. Toplamda 45 dk piştikten sonra dolmanın altını kapatın ve bir servis tabağına alın.
Afiyet olsun...
Etiketler: Antep,usulü,ekşili,kuru,dolma,tarifi
Ekim 07, 2020
Listeye dön